Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

diumenge, 20 de juliol del 2014

190 - El món no es va fer en un dia

Diuen les Sagrades Escriptures que Déu va necessitar sis dies per a fer el món. I al setè va descansar. Hi ha coses que demanen paciència, perquè tot treball vol el seu temps i no es pot fer precipitadament.

Després, s’ha aplicat a aquelles obres monumentals o que demanen anys i panys de temps i recursos. I cada terra ha fet sa guerra i trobem dites pertot amb diferents imatges: El Born i Santa Maria no es van fer tots en un dia, diuen a Barcelona; o Perpinyà i Santa Maria, no són fetes en un dia, o València no s’ha fet en un dia o França i Llombardia no se van fer en un dia.

I encara, reblant el clau, trobem altres dites rimades com ara Barcelona i Montjuïc no es feren en una nit. Perquè, ja se sap, que Paciència i una canya. I després d’Ibi, ve Tibi.