Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

dimarts, 14 de gener del 2014

003 - El mariner a la mar, el pagès a la terra i el soldat a la guerra

I el polític? Per què serà que el refranyer diu tan poques coses dels polítics (i cap de bona!). Potser perquè sabia que ser o fer de polític no era cap ofici, sinó un servei temporal que hi dedicaven persones de ben determinats àmbits i professions per al servei del comú? Amb el temps, molts, sense ofici ni benefici, han après a anar tirant de la rifeta i han fet del càrrec públic el seu negoci. Ja tenim el camí fàcil per a la corrupció! 

 Amb aquesta dita només estem dient que cadascú ha de fer la feina que li pertoca o aquella per a la qual està més ben preparat. Si ho hagués de dir en castellà, els diria: ¡Zapatero, a tus zapatos! (per allò del “Aprobaré…”). 

 Excel·lència i preparació per fer les coses ben fetes. En una frase atribuïda a Albert Einstein, l’eminent físic diu que tots som genis. Però que «si jutgem un peix per la seva capacitat de pujar a un arbre, passarà tota la seva vida pensant que és un estúpid».