Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

divendres, 17 de gener del 2014

006 - Els catalans, bons mariners i bons comerciants

Ens volen fer fora de la Unió Europea… i de la Via Làctia i del Sistema Mètric Decimal. Però el poble català té arrels europees i mediterrànies. No ens fa por el vostre papu! Sent europeus, tampoc són a la Unió Europea els suïssos, ni els noruecs, ni els andorrans, ni el papa, si m'apuren. I no passa res. Ja veurem si ens convé i interessa ingressar-hi i en quines condicions. Millor ens ho posen. Que no ens hagin de fitxar a preu de crac

Com deia el poble català té arrels europees i mediterrànies. Quants cops ens han comparat amb els fenicis, per la nostra bona traça amb els negocis i el comerç? I no podem oblidar que la senyera va onejar en molts ports de la Mediterrània, si no més enllà! Catalunya té port i vol recuperar el corredor mediterrani. Allò que els romans ja van batejar com la Via Augusta. Mireu si no cal fer invents! Només calen inversions en infraestructures i en futur.