Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

dissabte, 15 de febrer del 2014

035 - S’ha acabat el bròquil

Sabem que les separacions sempre són traumàtiques, sobretot, si no hi ha entesa entre les dues parts. En el cas del procés d'autodeterminació de Catalunya, cal mà ferma, tenir clar l'horitzó i avançar amb passa segura i decidida cap endavant.

La millor manera és treure ferro a les situacions més tenses i cercar aquell punt d'humor i de sarcasme que ens hauria d'acompanyar durant tot el trajecte. I si a sobre ho podem vincular amb una clara intenció d'internacionalitzar el conflicte per donar a conèixer al món la situació real de la nació catalana i poder trobar aliats a fora, doncs sembla que trobar eslògans en anglès és una bona manera de fer entendre fora el que passa dins.

S'ha acabat el bròquil! és aquella frase tan nostrada i de tan difícil traducció que fem servir per dir que ja n'hi ha prou d'aquest color. I la transliteració a l'anglès d'aquesta dita no pot ser altra que Broquil is over.