Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

divendres, 9 de maig del 2014

118 - Músic pagat no fa bon so

En aquest cas el refranyer ens recomana no pagar a l’avançada les feines, perquè la persona que ja ha cobrat, no farà la feina amb la mateixa voluntat i professionalitat que aquell que encara és pendent de rebre els emoluments corresponents.

És un consell assenyat i prudent. De la mateixa manera que moltes obres que fem tenen un període de garantia, com passa amb molts productes tecnològics que comprem. I això ha de ser així perquè el fabricant o la persona que ho fa, no sempre pot respondre de la qualitat de tot allò que ven. I així, la llei, ens empara davant negligències manifestes.

Ara bé, si això ho passem al món de la medicina (tot un món, no hi ha dubte), el refranyer ens diu que allò que el metge esguerra, ho tapa la terra. Poca broma, doncs!