Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

diumenge, 25 de maig del 2014

134 - El forner i el ferrer, mal estiu i bon hivern té

Tot té els seus pros i les seves contres. Depèn de l’ullera que ens posem. Cadascú veu la cosa segons la ullera que es posa. I a l’hora de prendre decisions, ens cal ajustar prou bé la balança amb les coses positives i les negatives per poder valorar amb tots els elements damunt la taula.

I encara podem dir també que molt sovint pros i contres actuen de manera complementària. Un no pot existir sense l’altre. Com el Ying i el Yang. O el blanc i el negre.

Això em recorda també aquella pregunta recursiva que et fan periòdicament, quan hi ha canvi d’estacions: —Què t’agrada més, l’estiu o l’hivern? I ja se sobreentén que no es pot apostar per un terme mig, com pot ser la primavera o la tardor, de cap al bon temps o al fred, respectivament. Jo sempre contesto que el que m’agrada és l’alternança. M’agrada l’estiu perquè sé que després vindrà un hivern. I m’agrada l’hivern perquè em permet pensar en el pròxim estiu que s’acosta. Només hivern o només estiu, segur que ens acabaria per avorrir.