Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

divendres, 1 d’agost del 2014

202 - De tant que et vull et trac un ull

De vegades, a algú que ens estima massa, ens agradaria dir-li que no ens tingués tanta estima, perquè hi ha maneres i maneres d’entendre una relació i uns sentiments. Aquesta dita s'aplica per explicar la contradicció que hi ha entre el dolor que causen les persones i l'amor que diuen que professen.

No sempre hi ha mala intenció, però és clar que l’objectiu cercat difereix molt d’allò obtingut finalment. I entrem llavors en les relacions tòxiques, les relacions que no aporten satisfacció.

I davant d’una situació com aquesta, com quan un estat menysté i esclafa les pretensions de llibertat d’un poble, amb menyspreu per les diferències i les particularitats, no hi ha altre camí que partir peres i intentar remuntar cadascú per separat. I no passa res, perquè hi ha moltes relacions que no funcionen i es trenquen. Però millor ser bons veïns que males parelles.