Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

dilluns, 1 de setembre del 2014

233 - La mà fereix el cos, la llengua arriba a l'os

Les agressions verbals, encara que no siguin sempre visibles i ostensibles, poden arribar a fer molt més mal que les agressions físiques. La llengua no té ossos, però en trenca de ben grossos. O És arma que fa més mal la paraula que el punyal. O La paraula forada el que no forada l'agulla. O Les paraules de vegades fereixen com espases.

Les agressions físiques són molt més detectables a simple vista. Deixen marca. Mentre que la calúmnia o les injúries es mouen per canals foscos i amagats i van fent el seu camí.

Quan ens referim a agressions a persones sempre fem esment tant de les físiques com de les psíquiques. Les físiques tot sovint deixen un nyanyo que marxa. Les psíquiques poden perdurar anys i anys, fent notar els seus efectes d’una manera molt més sibil·lina. Compte!