Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

dimarts, 2 de setembre del 2014

234 - La pedra eixida de la mà, no se sap on va

També diem que La paraula eixida de la boca, no pot tornar enrere, o Paraula i pedra solta jamai tenen revolta, o La paraula vola, amb el sentit que el qui llança pedres o altres projectils no pot estar segur si faran mal o no i aquest acte ja no té volta enrere. Ens adverteix que no es poden dir coses de persones, si no se sap ben cert que són vertaderes. Paraula de boca, pedrada de fona.

Hem de ser responsables de tot allò que diem, per tal que mai alguna cosa que hàgim dit es pugui tornar en contra nostra. I no hi cap el penediment quan s’ha llançat un insult o una injúria.

En un altre ordre de coses, el refranyer també diu que les paraules són com les cireres: en vols treure una i n'ix un bolic. Anem en compte doncs, que no ens haguem de menjar les nostres paraules o ens quedem sense paraules.