Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

dijous, 9 d’octubre del 2014

271 - Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer

El 9 d’octubre és la Diada Nacional del País Valencià. i es commemora l'entrada a la ciutat de València de les tropes catalanoaragoneses comandades pel rei Jaume I l'any 1238. Als pobles els calen festivitats i commemoracions. Conformen la seva història, el seu llegat que perviu i passa de generació en generació.

La frase d’avui és una citació d’un discurs de l’any 1936 de Lluís Companys i Jover, president de la Generalitat de Catalunya afusellat pel règim franquista al 1940 després d’un judici militar sumaríssim, pel qual el govern espanyol encara no ha demanat perdó.

Quan parlem de balances fiscals, d’espoli, d’atac a la llengua catalana ho hem de fer en clau de Països Catalans. perquè aquest espoli continuat va més enllà del Principat de Catalunya. Només cal que mireu els atacs a la llengua catalana a les Illes Balears, al País Valencià, a la Franja de Ponent… Allà on mana el PP, amb el vistiplau d’altres forces, com ara el PSOE.