Benvinguts a 300 dites que faran història.

En aquest espai, des del 13 de gener al 9 de novembre de 2014, dia que som convocats a les urnes per decidir cap a on volem anar i què volem ser, podrem resseguir el procés nacional d’autodeterminació a través de les dites del refranyer català.
Enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana

dimecres, 15 d’octubre del 2014

277 - De terres apartades, mentides a cabassades

En un altre moment dèiem allò que de la ignorància, ve la desconfiança. I també la desinformació. Abans de l’aparició dels mitjans de comunicació digital i fins i tot abans de l’aparició dels altres mitjans de comunicació tradicionals (ràdio, televisió i premsa, bàsicament), les notícies trigaven molt més a transmetre’s. I com en el joc dels disbarats o el del telèfon, com més nòduls informadors hi hagués, més tergiversada i exagerada que podia arribar la notícia.

Ara, internet, ha permès la immediatesa de les comunicacions i la globalització de la informació. En tot moment podem estar assabentats del que passa en qualsevol racó de món.

Ens apropa, això? No ho crec, però d’alguna manera esvaeix moltes fronteres informatives i fa que el poder de la informació ja no recaigui només en algunes oligarquies, sinó que, amb tots els filtres i impediments que ens puguem imaginar, és a l’abast de tothom. O, si més no, de molta més gent, que hi pot interactuar i influir.